Presse

PRESSE - kontakt os altid for spørgsmål og billeder

Pressemeddelelse februar 2014

DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED – UCENSURERET


I 2010 og 2012 udkom bestselleren ”DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED, REGAN VEST – regeringens og kongehusets atombunker”. For at bogen kunne udgives, skulle den censureres af forsvaret, beredskabsstyrelsen og NATO, men for første gang nogensinde, fortælles alle hemmelighederne uden censur - i den 3. og sidste udgave.

Interessen for det tophemmelige regeringsanlæg, blev efter udgivelsen af DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED, så stor, at myndighederne i 2013 blev presset til at tage REGAN VEST ud af de nationale beredskabsplaner, og det forventes, at anlægget åbner for offentligheden som museum i løbet af et par år.

Med baggrund i fortrolige konstruktionstegninger som myndighederne på snedig vis forsøgte at lægge røgslør henover, aktindsigt i centrale dokumenter, interviews med nøglepersoner - der nu uden tavspligt - kan fortælle de sidste hemmeligheder udgives den UCENSUREREDE udgave af DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED.

Den UCENSUREREDE udgave afslører i skræmmende detaljeret grad, hvordan det civile beredskab, ned til mindste detalje, og ukendt for befolkningen, forberedte sig på det værst tænkelige senarie - en atomkrig mod Warszawa-pagten. Der fortælles hvordan flyveforbuddet over det tophemmelige byggeri en halv kilometer inde i bakken, 60 meter under jorden, blev håndhævet med ransagninger af fly til følge. Bogen afslører hvor længe regeringen i REGAN VEST kunne videreføre landet under atomangreb og fortæller hvor mange danskere man forventede ville dø, hvis fjenden forsøgte at bombe REGAN VEST med atombomber.


 

Anekdote fra bogen:

Maskinmesterens kone gik på et sykursus. En dag inviterede hun deltagerne med hjem i boligen, der skjuler bunkerens indgangsparti. Mens de hyggede sig med at sy, gik snakken om stort og småt. På et tidspunkt nævnte én, at hun havde hørt et rygte om, at der lå en atombunker til regeringen og dronningen et sted i Rold Skov. Værtinden blandede sig ikke i snakken...Uddrag fra bogens bagside:

Skjult for offentligheden og landets fjender opførte de danske myndigheder i 1960’erne en atombunker, som skulle rumme regeringen, kongehuset, forsvarschefen og de ledende embedsmænd fra centraladministrationen under 3. verdenskrig.

Anlægget – kaldet REGAN VEST – er dybt begravet 60 meter under jorden i Nordjylland.

Konstruktionen indeholder næsten to kilometer gange, tunneler og skakter samt 232 rum til 350 personer. Det er bygget til at kunne klare en atomkrig, rumme forsyninger til adskillige ugers ophold, har egen vand- og elforsyning, hospital, radiostation og konferencefaciliteter.

Med udgangspunkt i REGAN VEST beskrives for første gang den samlede historie om hvorfra og hvordan regeringen, civilregionerne og kommunerne kunne føre Danmark gennem en national krise eller 3. verdenskrig. Bunkerne – og meget store dele af den civile beredskabsplanlægning – har hidtil været holdt usynlig og ukendt for de fleste.

Bogen er endvidere fyldt med anekdoter om f.eks. et hemmeligholdt dødsfald, inspektionsbesøg af dronningen, statsministerens dommedagstale, øvelser i at bemyndige brug af atombomber samt historien om manden, der i alle årene løj om sin arbejdsplads. End ikke familien måtte vide noget…DANMARKS DYBESTE HEMMELIGHED. REGAN VEST – regeringens og kongehusets atombunker.

Poul Holt Pedersen & Karsten Pedersen

359 sider, 250 fotos og tegninger, 298,00 kr.


Forfatterne kan kontaktes for interviews, fotos og yderligere oplysninger

Poul Holt Pedersen: 23 29 74 01, forfatterne@reganvest.dk

Karsten Pedersen: 30 27 89 11, forfatterne@reganvest.dk

Læs mere på www.reganvest.dk eller www.facebook.com/reganvest


Fotos til fri afbenyttelse, her


Tryk for at se PDF: